Translate

2012. május 28., hétfő

Életem legszürreálisabb napja (hosszú nap, hosszú sztori, giga flash)

Ez nem kötődik a tárgyaláshoz, de annyira szürreális nap volt, hogy el kell raktároznom. Van benne buli - ahová indultunk, mise - ahová kikötöttünk, öregezés és véletlenek folyamatos egybeesése, ami olyanná kezd válni, mint egy égi jel - csak vajon mire? Annyit még a bevezetőhöz, hogy egy héttel ezelőtt a közösségünkbe látogatott Erdő Péter bíboros úr (Esztergom-Budapesti főegyházmegye érseke) és az általa celebrált szentmise után személyesen is találkozhattam vele.

Szóval, egy barátommal a másnapi drift autó versenyre érkeztünk Máriapócsra. Illetve elsőkéként Nyírbátorba, a szállásra kb. este 11-kor. A recepciós kislány a kérdésünkre, hogy hol lehet ilyenkor bulizni, Nyíregyházát (Nyíregyet :)) javasolta, de hozzátette, hogy ahová ő jár, oda csak fiatalok mennek. Hoppá-hoppá…

Így elindultunk Nyíregyre, de tudva, hogy a versenypályán buli van, elsőként azt akartuk megnézni. Elhaladva mellette persze már semmi jelét nem láttuk szórakozásnak. A máriapócsi táblánál jártunk, amikor én jeleztem, hogy forduljunk vissza, mire a barátom látva a templomot mondta, hogy úgy rémlik neki ez valami híres dolog, menjünk inkább oda majd ott megfordulunk.

A templom előtt félreállva, szokatlanul nagy mozgás volt. És csak fiatalok. Az első lány, akit leszólítottunk, annyira kedvesen magyarázta a könnyező Szűz Mária ikont, hogy végül mindketten azt éreztük, ki kell szállnunk és sétálva, hallgatnunk a lányt. Azt hiszem, még soha nem találkoztam ennyire kedves emberrel. Azt tudni kell, hogy a mi stílusunk egyedül sem mindig kiállható, együtt pedig hatványozottan parasztok tudunk lenni. De semmi hatás, a kedvességéről minden kóstolgatás visszapattant (később megtudtuk, hogy pszichológus). A templomhoz érve, kiderült, hogy nyitva van és bemehetünk megnézni. A fantasztikus idegenvezetés vége felé pedig megjelent Kocsis Fülöp, a görög katolikus Hajdúdorogi Egyházmegye megyés püspöke és belekezdtek egy másfél órás imádság-füzérbe az Istenszülő tiszteletére (Akatiszt a legszentebb Istenszülő Szűz Máriához). Wow. A lány megkérdezte, hogy akarunk-e maradni? Akartunk! Érdemes belenézni a linken. 3 szólamban éneklik, nagyon hosszú állva, kb. a felénél kicsit lankad a figyelem de mégis nagyon megható, lélekemelő és nekem sok gondolatom jött felszínre közben. A végén az kaptuk, hogy büszkék ránk, amiért velük voltunk. Ezt már akkor, amikor újabb 1 órát vallási kérdéseket boncolgatva kínozta egymást a beszélgetéshez csatlakozott kispap és a barátom (neki sajátos Buddhista gondolatai vannak :)).

Ezek után! Nyíregyen találva magunkat szóltunk egy kapuba igyekvő pár után, akiknek láthatóan a bulijuk megkoronázásának a kezdetét szakítottuk épp meg a „hova menjünk kérdéssel”. A csajszi benézett az ablakon, illetve konkrétan ránk és azt mondta, hogy menjünk a Barbizonba, mert ott van egy csomó MILF, ott jól fogjuk érezni magunkat. „Majdnem olyan jól néznek ki mint én, csak egy tízessel idősebbek.” Pafff… A barátom nem is tudta a Milf jelentését, aztán a felvilágosításom után pedig alig tudott vezetni a sokk és a röhögés furcsa elegyétől.

Na, buli, kaja, egy olyan nyílt területen, ahol csak olyan fenyőfák állnak, aminek a 15 méteres törzsén nincs ág, a tetején pedig csak valami kis lomb. Tiszta manós, lidérces flash, alkohol nélkül… Huuuuh, elképesztő. A közönség amúgy felejthető - ők is minket - bár tényleg sok Milf volt.

Délben, 6 óra alvás után nekem kellett volna egy kávé. A recepciós (már másik) mondta, hogy a szomszéd presszóban finom van. A barátom már nyitotta volna a „jó” definiálására a száját, ami tőle, mint kávészakértőtől kb. a megalázás csúcsa lett volna, de kirángatva megmentettem a nőt. A presszó az az igazi vidéki kiskocsma volt, kis extrákkal. Például a csapos hölgy tüdővészben szenvedve köpködött mindenhova, a barna löttyömbe a hegyes körmével bontotta a tejszínt és nem értette, hogy miért nem akarom már meginni…

A drift szuper volt mint mindig. Drift taxiztunk is, ami ugye a pilótának 3 extra edzéskör nekünk meg 3 beszaratós, kapaszkodós, jaaaaajjj, itt a fal, itt a fal, itt van - élmény. Nagyon ügyesek!

Na, én egy tipp határása egy 16 (vagy 15?) éves pilótával mentem (Varga Attis - higgyétek el, ha valaki támogatja, világhírű lesz!), aki úgy indított, hogy: „Akkor tessék itt beszállni és tessék felvenni a bukósisakot.” Buuummmm. Fodrász, kialvatlanság, ráncok? Nem is értettem mi a baj velem egy napja. Egyébként az egész verseny alatt ment a „Te a korod miatt tudod ezt… azt…" heccelés.

Próbálok semlegesen nézni, pedig
nagyon nehéz ha benyomódik
a hasam

A végén már nem bírtam tovább és 3 hostess-t (a képen 19,21,19 évesek, és igen ketten ikrek és a 21 a kakukktojás) kérdeztem, magamhoz szorítva, őszinte válaszra felszólítva őket, hogy mutassanak már kettőnk közül arra, aki az öregnek néz ki. ÉÉSSSSS, mindhárman a barátomra mutattak.
Yeeahhhh, Yeeahhhh, Yeeahhhh!
Szóval, visszafelé az autóban már megfordult az öregemberkedéses ugratás. Én még mindig vállalható, kisfiús, de sármos arcéllel bírok. Tollas Attila

Képek erről a driftről itt:
http://drifting.hu/
http://www.carsandgirls.hu/
http://photowheel.hu
itt kaptak áldást az autók:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.455652087797213.116622.197891263573298&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.370442129681394.88321.109326722459604&type=1






1 megjegyzés: