Translate

2013. február 9., szombat

5 éves érvelés

Mármint egy 5 éves érvel a következő módon. Lenyűgöző! Aztán, ahogy növünk, úgy felejtjük el a logikus gondolkodást a ránk kényszerített, "ezt tessék csinálni, méghozzá így" szocializálódás miatt.

Szokásos esti "én még nem vagyok álmos, nem is fogok lefeküdni" cirkusz megy éppen, amikor a mami (nagymama) belép a képbe. Amikor itt van, szintén szokásosan ő olvassa a mesét este ami persze egy kiváló zsarolás alap tud lenni. Méghozzá úgy, hogy "ha nem viselkedtek rendesen, akkor nem olvasok mesét." És milyen jogos is ez! Miért kellene mesét olvasni rossz gyerekeknek (a rossz azért bőven túlzás). Persze a másik oldalon meg az van, hogy amikor meg lett ígérve a meseolvasás, akkor nem volt hozzá egyéb feltétel rendelve.

A gyerek meg ezt érti is, mondja is:
- De azt nem mondtad mami, hogy jól kell majd viselkedni!
- Márpedig ha nem viselkedtek jól, akkor nem lesz mese. Ha meg rugdosod is a könyvet közben, akkor visszaviszem a boltba!

Na, erre néz a gyerek, látszik, hogy beindulnak a sejtközi áramszupersztrádák, majd
- De ezt az Anna Petit nem is te vetted mami!
- És akkor mi van?
- Akkor nem is tudod, melyik boltba kell visszavinned!

Ha ha, ez meg igaz. Húga tátott szájjal, szivacs füllel szívja a bátyja gondolatatit. Persze mami el, mert a gyerek szemtelen. Szerintem meg okos. Majd holnap emondom neki, hogyan lehet erre visszahívni legközelebb mamit -ordítás nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése