Translate

2012. augusztus 16., csütörtök

Lángos


Szeretitek? Baromi olajos, tömény, utána meg a „jaj, meghalok, tele vagyok” érzés. De baromi jó néha befalni egyet. Van ugye fokhagymás, a sajtos meg a tejfölös meg ezek kombinációja, meg persze a lángos specialistáknál még vagy ezer féle. Ahol azonban legutóbb ettem, ott pont olyan nem volt, amit én akartam. Aki közelről ismer, azt alapvetően nehezen tudom rávenni, hogy étterembe jöjjön velem és ugyan az alábbi sztori nem étteremben zajlott, azért nem tudtam meghazudtolni magam.

A közepébe csapva, megérkeztünk a lángososhoz, ahol a külső táblán két méter magasságban csak variációk voltak felsorolva. A néni, egy régről ottfelejtett, kiszolgálni pont tudó hölgy azonnal ránk is csapott, hogy mit adhat. Mivel egyrészről sem kedvem nem volt elolvasni a fali novellát másrészről már megint túl gyorsan jött a kérdés, harmadrészt tudtam én, hogy mit is akarok, már daráltam is válaszom:

-          Nem, tudom, hogy van-e kiírva töltött lángos, de én ilyet kérek. Ha nincs, akkor meg elmondom, hogy hogyan kell csinálni.
-          Olyan nincs. Azt én nem tudok csinálni!
-          Miért nem? Még el sem mondtam, hogy hogyan kell. De nem baj, ne tessék megharagudni, de ha maga nem tud, akkor van itt valaki aki esetleg tud?
-          Marika, gyere már egy kicsit, valami töltött lángos akar az úr...

(Megjön Marika hátulról.)

-          Csókolom drága, azt mondja a hölgy, hogy ő nem tud töltött lángos csinálni én meg már értem, hogy miért nem. Gondolom Ön tetszik lenni itt a lángos gurunak.
-          Hát én csinálom igen, de olyan nincs, hogy töltött lángos. Csak azok vannak amik ki vannak írva.
-          Ok, de csak van már sonkájuk és sajtjuk?!
-          Igen, ott a magyaros, az ki van írva, van még rajta hagyma is.
-          Huh, ez jó hír, mert akkor a hagymát ki tetszik hagyni, a maradékot meg dupla sajttal a tésztára előre rá tetszik tenni, félbehajtani, jól lenyomkodni a széleit és úgy be az olajba.

Az ottfelejtett idős, másik néni: - Hát, de akkor a dupla sajtot külön fel kell számolnom ám!

-          Ha ezen múlik, tessék csak felszámolni. Éreztem én, hogy maguk nagyon ügyesek!

Wow. nem semmi mi? Készült is. A töltött lángos egyébként meg azért jó, mert a sajt szétolvad benne és egészen földöntúli így beleharapni. De volt még élményem. Eddig soha nem ittam automatából mért bort. Odateszik a deci mérőt a csap alá, hátratolják, mint egy üdítős cuccnál, kattogni kezd de bor jön ám belőle. Na, ez az igazán WOW! Tollas Attila

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Van egy hasonló fiam... ő rántott húst szokott rendelni NOKEDLIVAL! Hozzá általában 4 és fél dl colát! Látnád a pincér arcát! :-)
    AE-óvoda

    VálaszTörlés